Коледен бал на земеделеца организираха в Димитровград

    Коледен бал на земеделеца бе организиран в Димитровград. Над 120 земеделци и ръководители на институции от Хасковска област поставиха символичен край на стопанската година. Проявата бе организирана от фирма „Евро Ферт”, специализирана в търговията с минерални торове.  

    Бяха връчени награди за най-просперираща фирма и за най-активна земеделска кооперация. Като най-млад земеделски производител бе отличен Янко Ангелов, а като най-проспериращ животновъд - Пенка Христова. В категорията "Най-редовен клиент" спечели Ангел Петров от село Воден. Грамота отнесе и доайена в земеделието в димитровградско Петко Николов, който е председател на КЗУ „Доверие” в село Странско.

    Балът на земеделците бе уважен от проф. д-р Христина Янчева, ректор на Аграрен университет – Пловдив, проф. д-р Димитър Греков, бивш министър на земеделието и храните и член на академичния съвет на университета. Присъства и доц. Димитър Панайотов, декан на Аграрен факултет на Тракийски университет в Стара Загора, а също и Тенчо Тенев, който е председател на сдружение на зърнопроизводителите за област Хасково, а също и Димитър Димитров - изпълнителен директор на „Неохим” АД. Официалните гости и домакините отправиха пожелания за успешна стопанска 2017 година за българското земеделие.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      D
      D
      3 0
      16:16, 13 дек 2016
      Е вчера не бе ли ден на траур ?
    Последни новини