Българинът от метрото – освободен! Германците: Експулсиране!

Арестуваният българин, участвал в атаката срещу млада жена в берлинското метро, възмутила цяла Германия, е освободен от ареста.

И четиримата млади мъже, участвали в хулиганския акт, са от Източна Европа, пише в. "Билд". За българина е ясно, че е без адресна регистрация в Берлин. Полицията отказва да потвърди засега всяка друга информация за него освен ареста му.

Той бил арестуван във вторник след сигнал на гражданин, разпознал го на видеозаписа от нападението.

На 27 октомври една 26-годишна германка е ритната изневиделица в гръб по стъпалата на берлинското метро. Момичето прелита с главата надолу осем стъпала и си чупи ръка при падането.

Нападателят й дръпва безучастно от цигарата си и продължава по пътя си. Същото правят и придружителите му, един от тях взима и забравена бутилка бира от стълбището. Именно той е арестуваният българин.

Според "Билд" самият нападател вече бил в чужбина.

"Въпрос на дни е да го арестуваме", заявиха обаче от берлинската прокуратура, без да уточняват повече подробности. Българинът е освободен от ареста след многочасов разпит. Засега не може да се повдигне обвинение срещу него, тъй като няма доказателство за престъпно намерение, съобщиха от прокуратурата. Разследва се обаче възможността да бъде съден за престъпно бездействие.

Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи.

Първоначално имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Впоследствие медиите в Германия разтръбиха, че тя е германка, а нападателите й са бежанци, но и тази версия бе отхвърлена.

Междувременно социалните мрежи в Германия пламнаха от възмущение и се появиха снимки на българина с надпис отгоре: "Експулсиране!"

Частни лица пък са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена. Сумата до вторник вечерта достигна 10 000 евро.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини