ОУ "П.Славейков" и градина "Роза" - победители в конкурса за коледна украса

    Училище "Пенчо Славейков" и градина "Роза" са победителите в в традиционния конкурс за коледна украса на училища, градини и детски заведения "Коледна магия". Двете заведения са поредни носители на наградата в надпреварата, която се организира за 5-та поредна година.

    Журито беше изключително затруднено, оценяваше се външната украса на сградите, украса по коридорите и стаите, кътове, тако се търсеше оригиналност и атрактивност, поясни шефът на Хуманитарната дирекция в Общината. Според нея, всички участници са вложили много старание и труд. Включили са се ученици, преподаватели, родители.

    На второ място при градините е класирана "Звездица", а при училищата ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" - кв.Черноконево.Третото място в конкурса за украса на градините е за "Слънце", а при училищата наградата отива при две учебни заведения - "Д.Матевски" в Меричлери и ОУ "П.Яворов" -кв."Изток".

    Комисията е определила и по две поощрителни награди за градините. Получиха ги  "Приказка" и "Райна Княгиня". Същите награди за старание при коледната украса взеха училищата Професионална гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" и ПМГ "Ив.Вазов". Отчетено бе, че тази година в конкурса са се включили активно и ученици от гимназиален етап. 

    Отличия за участие в конкурса имаше и за Дневните центрове за деца и възрастни. Те получиха вкусни торти. Първенците в конкурса вземат 300 лв., класираните на второ място - 250 лв., а тези на трето - 150 лв. Поощрителните награди са в размер на 50 лв. Кметът Иво Димов благодари на работещите в сферата на образованието и им пожела весели празници.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Кмете, кога ще направите тържество за победителите от ОБЩИНСКИТЕ ученическите игри???..наградихте "победители" за коледни звезди, сурвачки, капачки, буркани и какви ли не безмислени конкурси, а оставихте децата от Общинските Ви игри без награди, не ви е срам.Това са над 200 деца (лека атлетика, футбол, баскетбол, волейбол.....)
    Последни новини