Иво Димов: Пътят Чирпан - Симеоновград ще се направи на 100%

Ремонтът на пътя, преминаващ през димитровградските квартали Марийно, Вулкан и Черноконево ще започне идната пролет. Това увери в залата на Общинския съвет днес кметът Иво Димов по време на обсъждане на точката за рехабилитацията на отсечката, която е част от републиканската пътна мрежа.

Темата бе повдигната за пореден път, тъй като отсечката е в окаяно състояние от близо 40 години. Освен през трите квартала, на територията на община Димитровград републиканският път преминава и през селата Брод, Райново и Злато поле.

"Миналата година по време на местните избори, когато обещавах, че този път ще започне да се изгражда, много хора не вярваха. Сега вече се надявам всички спекулации по тази тема да отпаднат. Пътят Чирпан -Симеоновград ще се направи на 100%", бяха думите на кмета.

Той каза, че процедурата за избор на изпълнител е готова и тя ще бъде стартирана в началото на януари. Напомни, че пътят ще бъде разделен на три ЛОТ-а и ще бъде дадена възможност на три фирми да работят. Очаква се ранна пролет да започнат реални строителни дейности, бе категоричен кметът. Припомни, че общината трябва да поеме ангажимент за ремонт на отсечка от 80 метра, където има проблеми с канализационната мрежа. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    55
    555
    2 0
    10:23, 23 дек 2016
    В народните приказки има една приказка за лъжливото овчарче. Преди около 2 години, при една голяма авария в района на "Каолин" стана голяма авария, поради това ,че върху тласкателния водопровод / захранващ Димитровград с всички квартали и гр. Меричлери./ има тонове инертен материал произвеждано в предприятието, т.е. застрашено е водоподаването за този голям район.
    Тогава обещахте, че ще намерите средства за изместване на тласкателния водопровод извън раойна на "Каолин". Това не стана. Напротив, уволнихте всички кадърни инжинери и техници които констатираха и отстраниха много от грешките на предишното ръководство. Поставихте еднолично, без решение на Общинския съвет за управител този човек, който допусна върху тласкателния водопровод да се извършват дейности противоречащи на закон и наредба . И не само това. Редовно с писма известявахме за всички нередности на този Ваш управител, но не обърнахте никакво внимание. Само ще добавя, през вододайната зона на ПС " Черногорово- градска преминава междунарадна ж.п. линия. Съгласуването е направено през времето на този Ваш управител. Но пък водопровода Черноконево-Меричлери беше приет от този Ваш управител.
    Това беше целта Ви. Да се уволнят кадърни специалисти и да се назначат такива които да приемат обектите, независимо , че са енергоемки и противоречат на Генералния план по В и К.
    Така, че голям залък хапни, големи думи не казвай. Личи си с какви специалисти разполагате щом като се заехте с никуму не необходим обект за ремонт на централната алея и само за сума над 5 милиона. Тези пари можеха да отидат за саниране на блоковете в тази част на града от коите падат отломки върху главите на хората. От канализацията смърди.
Последни новини