Путин отказа да изгони американски дипломати

Президентът на Русия Владимир Путин отхвръли предложението на министерството на външните работи да изгони от страната 35 американски дипломати в отговор на новите санкции на Вашингтон срещу Москва.

Според него администрацията на Барак Обама е обявила 35 руски дипломати за персона нон грата, за да предизвика реакция, но Русия няма да хване стръвта. 

"Запазваме си правото да отвърнем, но няма да паднем до нивото на тази безотговорна "кухненска" дипломация. Ще предприемем по-нататъшни мерки за възстановяване на руско-американските отношения на базата на политиката, която приема администрацията на новоизраният президент Доналд Тръмп", каза Путин в изявление. 

Руският президент изрази съжаление, че колегата му от САЩ Барак Обама завършва мандата си по такъв начин, но му пожела весели празници. Владимир Путин отправи поздрави и към американците и Доналд Тръмп.

По-рано министърът на външните работи Сергей Лавров съобщи, че е оправено предложение към Путин от Русия да бъдат изгонени 35 дипломати от САЩ, точно толкова, колкото руски представители Обама нареди да напуснат посолството във Вашингтон и консулството в Сан Франциско. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини