Amazon патентова летящ склад

Amazon получи патент за гигантски летящ склад, от който безпилотни самолети доставят пратките за минути.

Американският гигант на електронната търговия описва бъдещия си "летящ център" (AFC) като дирижабъл или балон, който ще се носи на надморска височина от около 13 700 m. Дирижабълът ще бъде зареден с много продукти.

Когато клиент направи поръчка, безпилотен самолет или безпилотни летателни апарати (БЛА) ще излетят надолу и ще доставят пакета. Amazon подчертава, че това ще изисква малко или никаква енергия, защото дронът се спуска натоварен надолу.

В документите за патента Amazon описва няколко употреби на балона-склад. Например на футболен мач, където клиентите могат да искат определени артикули, като храна или стоки. В навечерието на срещата на летящия склад се зарежда с нужните артикули и те да се доставят по време на мача с безпилотни самолети, когато бъдат поръчани. Дирижабъла би могло да се използва и като гигантска рекламна площ. Всичко това може да се поръча "в рамките на минути".

Дроновете ще могат да комуникират помежду си чрез мрежа, като дават и получават информация за времето и маршрута.

Дирижабълът ще остава във въздуха и ще се презарежда с помощта на совалка. Това би могло да бъде по-малък самолет, който да каца на платформа на дирижабъла, за да разтовари продукти, както и гориво.

Ако този план се ресализира, Amazon вероятно ще трябва да получи регулаторно одобрение от авиационните власти, което може да се окаже сложно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    66
    66666
    0 0
    16:22, 30 дек 2016
    пълна идиотяина
  • 2
    66
    66666
    1 0
    16:23, 30 дек 2016
    пълна идиотщина
Последни новини