Младежки неволи и страдания в новогодишната нощ

Трима младежи са приети в болница с алкохолно отравяне в новогодишната нощ във Варна. 13-годишно момче е изпаднало в кома след употреба на упойващи вещества.

Трима младежи са приети през изминалата нощ с алкохолно отравяне, съобщиха за БТА от клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна. С наздравиците са прекалили две момичета и едно момче.

Най-младата пациентка е на 14 години, другите са на 19 и на 20 години. Състоянието им е стабилизирано и са извън опасност, уточниха от болницата.

Новогодишната нощ в Спешна помощ премина спокойно, без тежки инциденти, допълниха от пресслужбата на МБАЛ "Св.Анна".

От там уточниха, че в родилното отделение на болницата през нощта не е имало раждания. Първото за тази година проплакало бебе е момиченце. Младата госпожица се е родила в 8,30 часа тази сутрин.

На 31 декември в специализираната АГ болница във Варна са родени три бебета - две момчета и едно момиче, съобщиха от лечебното заведение.

Бум на многоплодните бременности отчитат от АГ болницата за 2016 година. Статистиката сочи, че те са били общо 50, от които 3 тройки и 47 двойки. Последните близначки са се родили в болницата навръх Коледа.

13-годишно момче в кома след употреба на наркотици

Момче на 13 години е постъпило в Бургаската болница в състояние на кома след употреба на упойващи вещества в новогодишната нощ, съобщиха от здравното заведение.

Детето е настанено във Второ педиатрично отделение, където лекарите са успели да го стабилизират и вече е добре.

В празничната нощ 28 души са отърсили помощ в Спешното отделение. Шест от тях са били с травми, получени след употреба на алкохол.

При сбиване в Черноморец са пострадали две момчета и едно момиче на възраст между 19 и 20 години. Момчетата са приети в Отделенията по неврохирургия и УНГ. Момичето е било с алкохолна интоксикация, но без наранявания. Други трима мъже - на 20, 50 и 60 години, са имали леки наранявания от удари в лицето. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини