Димитровградските ученици в грипна ваканция до понеделник

Учениците от Димитровград  категорично ще са в грипна ваканция до идния понеделник. Ограничението за посещаване на училище, заради високата заболеваемост, важи до второ нареждане, посочи кметът на града Иво Димов. Според данните на Регионалната здравна инспекция, в Димитровград заболеваемостта през последната седмица рязко е скочила, затова е издадена и препоръка към Регионалното управление на образованието за обявяване на спешна ваканция. В кметската администрация вече има изпратена препоръка за прекратяването на учебните занятия, потвърди градоначалникът. Според правилата, в епидемиологична ситуация се ограничават посещенията детската и женската консултации, имунизациите и реимунизациите, плановите операции и свижданията в болниците.

Заради мерките, кметът и екипът му, който ще поздрави майката на първото новородено бебе в Димитровград ще влязат  утре в местното АГ отделение с маски.

В петък, след като излязат новите обобщение данни за болните от грип в региона, ще стане ясно дали има нужда от ново удължаване на ваканцията или учениците влизат в класните стаи на 9-ти януари, според предвиденото в момента.

Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини