Усложнена остава зимната обстановка в община Димитровград

Усложнена остава обстановката в община Димитровград заради непрекъснатия снеговалеж. Няма откъснати селища, както и проблеми с водата и ел.захранването към този час. От администрацията информираха, че се почистват улици и булеварди, следи се и за снегонавявания.

"Цялата налична техника работи с пълен капацитет. Особенно внимание се обръща на участъците по международен път I-5 между Димитровград и село Радиево в района преди метанстанцията, по пътя Димитровград - Меричлери. По пътищата от общинския център към селата Бряст, Длъгнево трябва също да се шофира с повишено внимание", коментира ситуацията кметът Иво Димов. Посъветва хората да не предприемат пътувания, особенно в тъмната част на денонощието, ако не са наложащи.

В област Хасково обстановката също се усложнява, информират от администрацията там. От АПИ съобщиха, че  движението по републиканските пътища на територията на Община Тополовград за МПС над 3.50 тона става  задължително с вериги.

По пътя Харманли-Тополовград  е  ограничено  движението на МПС над 12 т., а в отсечката Хасково-Кърджали през Мост - ограничено е движението на МПС над 12 т.; Временно е ограничено движението и по пътя Свиленград - Маточина поради обилен снеговалеж и снегонавявания, както и в отсечката Левка - Радовец. И на двата пътни участъка се чистят навяванията. По останалите пътни артерии в област Хасково се пътува при зимни условия. АМ“Марица“ е разрешена за движение на всички МПС. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини