Каракачанов очаква правителство ГЕРБ-БСП

Не е изключено след изборите да има правителство ГЕРБ-БСП. Това прогнозира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"След изборите ситуацията ще бъде патова. Най-вероятно ще се наложи БСП и ГЕРБ да си говорят по определени теми", каза пред Нова тв той. Каракачанов смята, че има вариант за общо правителство, тъй като има общи теми, по които партиите в следващия парламент "трябва да си говорят". По думите му единственият недопустим вариант е правителство с ДПС или ДОСТ

Лидерът на ВМРО каза, че е имало намеса от страна на Анкара третият мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание да не бъде даван на патриотите. По думите му е имало "препоръки" през турското посолство към хора от кабинета да не се дава мандатът на Обединените патриоти.

"Имало е опит за сондаж от страна на Турция. Аз не казвам, че е въздействано", обясни Каракачанов. Той каза още, че депутат от ГЕРБ му е споделил, че няма да подкрепят правителство на патриотите, защото „ако започнете да гоните имигранти и вдигнете пенсиите, не можем да ви стигнем на избори“.

На кого пречи това справедливостта да възтържествува?, попита Каракачанов. "Две години подкрепяхме правителството на ГЕРБ, имало е моменти, когато сме налагали свои виждания – например строителството на оградата", каза още той. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини