Осигуриха още морска сол за снегопочистването в Димитровград

30 тона морска сол допълнително за снегопочистването в община Димитровград е осигурил кметът Иво Димов, съобщи той. "Никъде в страната няма сол, надявам се до края на седмица да пристигнат заявените от нас количества", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net градоначалникът.

Припомняме, че запасите от морска сол в общината бяха на привършване още миналата седмица. Димов тогава заяви, че до момента са изразходвани 370 тона, а през целия зимен период на миналата година са били нужни близо 250 тона.

От снегопочистващата фирма "Нео Титан" коментираха, че към момента разполагат с между 60 и 70 тона сол и с 50 тона пясък, както и с малко резервни количества. Те ще бъдат достатъчни за обработка при очакваните снеговалежи днес и утре. От "Нео Титан" допълниха, че също са подали заявка за нови количества, които се очакват също идната седмица.

Заради положителните температури днес почистването на града от сняг бе улеснено. От администрацията увериха, че се работи непрекъснато.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Gg
    GGG
    3 -1
    18:22, 17 яну 2017
    Снегопочистването е под всякаква критика.Добре,че заваля днес дъжд.Обаче машините не трябваше да се приберат,а да почистят между блоковите пространства.За месец януари ще плащаме ли данък на автомобилите?
    • Ss
      Sss
      0 0
      11:31, 18 яну 2017
      Вземи лопатата и излизай. Изчисти си колата и тръгни Много елементарни и мързеливи хора сте, все някой трябва да Ви свърши работата! Трябва да бъдат глобени всички , които не са си почистили собствеността!! 🙌

  • 2
    На
    на баба фърчилото
    1 -1
    18:33, 17 яну 2017
    Ония да пали Х5-то и да пълни багажника , не да се скатава !
  • 3
    Сн
    Снегорина
    1 -1
    22:30, 17 яну 2017
    Общото между снегорина и извънземните:
    Всички знаят, че ги има, но никой не ги е виждал!
  • 4
    Не
    Нещастна
    2 0
    12:16, 18 яну 2017
    Не се оплаквайте, елате в Хасково да видите какъв ад е !!! Сутринта рейса пътува почти час. Незнам довечера какво ще е :(
    В Димитровград е супер
  • 5
    Gg
    GGG
    0 0
    12:22, 18 яну 2017
    До ССС
    Викнал съм си багер и съм му платил,за да ми изчисти пред блока.За разлика от теб аз си имам работа и обикалям из града,но сигурно според теб трябва да си плащаме данъците и да си имаме и трактор.
    • Ss
      Sss
      0 0
      12:58, 18 яну 2017
      Mнего се радвам за Вас, че сте си решили проблема! Сега може да отидете при кмета да ви осребри фактурата, защото разберете той казва какво и кога да се чисти! Що се отнася до данъците :май бъркате такса смет с данък сгради. Вижте колко плащате!
Последни новини