Безработни младежи получиха сертификати за цветари и озеленители

    Сертификати и удостоверения за завършено мотивационно обучение и обучение за озеленители и цветари получиха днес участниците в проект „Учи и работи - бъди активен“ - договор за безвъзмездна финансова помощ: № BG05М9OP001-1. 002-0138-C01.

    Той се осъществява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 и процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-1. 002 „Активни“. Бенефициент е Община Димитровград, а партньори - Сдружение КНСБ, ОП „Благоустрояване“, ОП „Траурен обреден дом“, „Нео-Титан“ ООД.  

    Основна цел на проекта е активиране и социално-икономическа интеграция на младежи до 29 години от Община Димитровград, които не са в образование, обучение или заетост и не са регистрирани, като безработни в Дирекция бюро по труда.  Стойността му е 380 764,31 лв. Проектът стартира през юли миналата година и продължава до януари 2018 г.

    Ключова дейност в проекта е идентифицирането на безработните младежи до 29 г. от община Димитровград, които не работят, не учат и не са регистрирани в Бюрото по труда.  Това са неактивни младежи, които са отпаднали от образователната система или са с ниска степен на образование без специалност и професия, представители на уязвими етнически групи и други завършили основно и средно образование не включени в трудова заетост по различни причини.

    Друга дейност по проекта е предоставянето на мотивационни обучения за активно търсене на работа на безработните младежи до 29г. от община Димитровград, като по проекта е предвидено 90 младежи да преминат мотивационно обучение за активно търсене на работа.

    През декември миналата година 10 безработни младежи са започнали работа по проекта към Община Димитровград.

    След приключване на обученията лицата ще бъдат наети на работа в Община Димитровград и партньорите по проекта – ОП „Благоустрояване“, ОП „Траурен обреден дом“ и „Нео-Титан“ ООД.

    Публикация по проект „Учи и работи – бъди активен“, Договор BG05М9ОР001-1. 002-0138-С01 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Активни“

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Случаен виц

    Последни новини