Нов сняг и температури до минус 6 градуса

Снеговалежи и нова покривка до 20 сантиметра, температури до минус 6 градуса и вятър. Такова ще е времето днес, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В 17 области е обявен жълт код. В 11 няма код за потенциално опасно време (София, София-област, Кюстендил, Перник, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново).

През нощта валежите на много места спряха, но от югозапад отново ще завали сняг и валежите ще продължат и през деня. По-значителни ще са те в Южна България, главно в Родопите. В крайните югоизточни райони валежът ще е от дъжд, примесен със сняг. В западната половина от страната ще духа до умерен вятър от изток-североизток, а в източната – умерен до силен от север-североизток.

Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните – между минус 5° и 0°, на места в Югозападна България и по Черноморието до 3°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и слабо ще се повиши.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черномориeто ще бъде облачно. На много места ще превалява сняг, а в крайните южни райони - предимно дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 0-3°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще е около 4 бала.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини