Кога ви спират колата от движение - вижте хипотезите

Махането на регистрационните номера на автомобилите покрива три направления. Първото е употреба на алкохол – над 0.5 промила, второто – не притежава шофьорска книжка, като седмично 500-600 души биват хващани без книжка, а третото – ако шофьор откаже да бъде тестван с техническо средство за алкохол и/или наркотици. Това поясни председателят на транспортната комисия и депутат от „Движение България за гражданите” Настимир Ананиев след промените в Закона за движение по пътищата.

Ананиев уточни, че ако дрегерът покаже стойност 0,7 и повече промила, можете да отидете до лаборатория, в която да дадете кръвна проба. За тази цел имате 45 минути, добави депутатът пред Нова телевизия. Спира се и колата от движение, ако не сте си заплатили наложени глоби, каза още Ананиев. Има идея ако бъде спрян такъв шофьор, полицаите на място да му разпечатват с принтери глобите и да го поканят да ги плати.

Ако ви свалят номерата, срокът е минимум 6 месеца и максимум 12 месеца. След това новата регистрация е както се регистрира нов автомобил. При сваляне на номерата, собственикът се грижи за собствеността си, но ако го подкара сам, влиза в затвора, заяви Ананиев.

При обсъжданията имаше предложения шофирането без книжка да влезе в Наказателния кодекс, уточни народният представител.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини