Спряганите ексшефове на фонд ”Земеделие” няма да го оглавят

Никое от спряганите в момента лица няма да се върне начело на фонд „Земеделие“.


Това увери служебният министър на земеделието и храните проф. Христо Бозуков пред bTV. 

Преди два дни досегашният шеф на Фонда Румен Порожанов подаде оставка, след като му бе поискана, а за негови наследници се спрягат бившият шеф на структурата Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова.

По думите на проф. Бозуков обаче още не е решено кой ще наследи Порожанов, а никое от спряганите имена не е обсъждано и те няма да са в ръководството на Фонда.

За оставката на Порожанов министърът коментира, че е в следствие на натрупаното обществено недоверие към прозрачността в работата във Фонда и недоволството на земеделските производители към оперативните му действия, включително забавяне на разглежданията на възраженията, забавяне на регулярното плащане и пр.

"Не точно не се е справял, но мисля, че трябва да се отговори на обществените очаквания за нещо ново", каза Бозуков.

По думите му в министерството няма реваншизъм, а той само изпълнява обещанието на премиера Огнян Герджиков, дадено на Бойко Борисов, за анализ на управлението.

"Ще бъде разглеждана работата на всеки и който не се е справял, евентуално ще му бъде поискана оставката или той сам ще си я подаде, ако не смята, че се справя", каза служебният министър на земеделието. 

На обвиненията от страна на Цецка Цачева, че БСП кадрува в министерството му, Бозуков каза: „Гарантирам, че моите помощници са назначени в изпълнение на разпорежданията на президента Радев за експертност и необвързаност".

Министърът каза още, че риск от спиране на евросредствата за страната ни винаги има, но ако излязат корупционни схеми. 

„За момента такъв риск няма", подчерта Бокузов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини