Омбудсманът Манолова уреди шофьорите на Капитан Андреево с тоалетни

    Химически тоалетни ще бъдат поставени на територията на ГКПП Капитан Андреево до дни. Това уреди лично омбудсманът Мая Манолова, която днес пристигна на границата заради огромните опашки от тирове. Манолова беше придружена от шефката на Агенция “Митници“ Розалия Димитрова.

    Мая Манолова тръгнала към Свиленградско, след като снощи изнервени тираджии я потърсили по телефона, за да й разкажат за висенето с часове и мизериите, които трябва да търпят, докато са блокирани, чакайки реда си, дори без тоалетни на пункта. Те заплашват и с протести, ако условията за престоя им не бъдат подобрени.

    На място Манолова се срещна най-напред с представителите на службите, които работят на Граничния пункт, а след това тръгна и край колоните от тирове.

    Една от причините за забавянето са излезлите от строя заради студеното време три кантара, обясни Розалия Димитрова. Тя призна, че камионите в момента се обработват по-бавно от стандартното време.

    От събота по границата с Турция на българско има над 10 километрова опашка от камиони. Днес върволицата нарасна на около 15 километра и стигна до разклона за Свиленград.

    Шофьори, които влизат от турско, обясниха, че и там има огромна опашка преди пункта Капъкуле, която стига чак до Одрин.

    Шофьорите споделиха пред омбудсмана, че са свикнали с чакането на българската гранична зона, но липсата на възможности за елементарна хигиената ги изнервя и прави чакането непоносимо.

    Мая Манолова посочи, че до края на деня се очаква доставката на 10-те химически тоалетни в района на ГКПП, за които се плаща по лев наем на ден. Тя допълни, че ако се наложи, сама ще плати наема.

    Манолова каза още, че в четвъртък ще се върне на ГКПП „Капитан Андреево“, за да провери дали обещаното е свършено.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Jo
      John
      2 -2
      17:44, 6 фев 2017
      лъжат, няма повредени кантари!
    • 2
      Ку
      КУ КУ
      5 -3
      19:32, 6 фев 2017
      Майчето не ли им извъртя по една на загорелите таксимаджий
    • 3
      Пр
      Предложение
      3 0
      14:12, 7 фев 2017
      Сега като изритат Ангел Найденов от парламента може да го сложат да събира кенеф парасъ.
    Последни новини