Вземете чадъра! Захладнява, дъждът ще премине в сняг

Дъжд ще вали в цялата страна днес, по-интензивни ще са валежите в Югоизточна България и Родопите.

В северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. В Източна България вятърът ще е умерен от юг-югозапад и ще остане топло. Максималните температури ще са от 4°-5° в северозападните райони до 11° и 13° в източните.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, в по-ниските части от дъжд и сняг. В Родопите,Странджа и Сакар валежите ще са значителни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който в западните райони ще се ориентира от запад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще е облачно и по-късно през деня ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 9° на север, до 14° на юг. Температурата на морската вода е 3 – 4°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Утре дъждът ще се примесва със сняг, а средните температури за страната ще са 4 максимална и 2 минимална. В четвъртък валежите ще са само от сняг, а минималните вече ще са отрицателни - средна минус 2.

Температурите ще продължат да се понижават и идния понеделник средната минимална за страната вече ще е минус 9.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини