Момиченцето, което целият свят рисува

Изображение 1 от 3

    Един баща е ужасно щастлив, че му се ражда дъщеря. Започва да я снима всеки ден и моли художници по света да направят портрети по снимките, качени в блога й.

    Така Адора Левин, която днес е на 7 години, става най-рисуваното момиченце в света, пише EVA.

    В проекта на баща й Ханан Левин има стотици художествени произведения на над 1000 от артисти от цял свят – от аматьори до професионалисти.

    Има и българско участие. Един ден в пощата си художничката Лазарина Неделчева открива покана от Ханан да нарисува дъщеря му. Това се случва преди 3 години. В писмото си Левин обяснява, че Адора е първото му дете, което се ражда, когато той е на 56. Зина я рисува в типичния си стил – със заешки уши и на точки. Скулптура на Адора прави и Пенчо Добрев.

    През годините проектът набъбва с музика, мода, книги, видео, готварски рецепти.

    Адора е изобразена във всевъзможни стилове – от Гоген, Алфонс Муха и Густав Климт до Анди Уорхол, като Дарт Вейдър, Йода и принцеса Леа, като Кейт Уинслет на носа на „Титаник“, като пионерче с Мао Дзедун и пети член на Бийтълс, като Пипи Дългото чорапче, Дон Кихот и Питър Пан, тя е модел на Елза Скиапарели и на Ман Рей, боксира се с Мохамед Али.

    Проектът се развива и като благотворителен. С подкрепата на артистите Адора и баща й дават възможност да се купят вдъхновените от нея произведения в полза на организации, които работят с деца в нужда. Сред картините има и за 13 800 долара - "Спящата Адора" на Дориан Итън.

    Адора Левин живее в Южна Калифорния и е съвсем обикновено момиченце, като изключим факта, че е най-рисуваното в света. Тя обича да пише песни, текстовете им са публикувани в първата й книга, харесва й да готви и да пече сладкиши. Вероятно и да прави бели, както всички деца на нейната възраст.

    Източник: eva.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини