20 °C

Професионалната гимназия в Димитровград почете своя патрон д-р Асен Златаров

 Патронен празник има днес единствената професионална гимназия в Димитровград. възпитаници и преподаватели днес отдадоха почит на своя партон - проф.д-р Асен Златаров. Пред паметника му в двора на училището бяха поднесени цветя.

С това бе поставен и финала на традиционните Дни на Златаров в гимназията. Тази година те включваха инициативи като състезание по козметика за направата на прически и грим, кулинарна надпревара за изработване на сладкиши и тестени изделия и др.

 Учениците пък от всички специалности демонстрираха интересни проекти, свързани с изучаваните професии. Гостите на „Панаир на професиите“ наблюдаваха как изригват вулкани, как се извлича цвят от червено зеле, как можем да проверим дали има нишесте в закупеното от магазина кисело мляко или как сами да си направим червило от неизползваеми вече червила и др.

Проведе се и тази година волейболен турнир, организирано бе радиопредаване за живота на Асен Златаров, както и посещение на дома му в съседно Хасково.

Новост тази година бе презентация за безопасен интернет, която накара голяма част от присъстващите да се замислят как сърфират.


Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини