Доброволците от Детското полицейско управление участваха в конкурс за рисунка

    Алековци участваха в конкурс за детска рисунка на тема "Аз и детското полицейско управление”. Той бе е част от Национална програма "Детско полицейско управление", която се реализира от месец май 2016 г. в ОУ "Алеко Константинов" в Димитровград. В проекта са включени 24 четвъртокласници с класен ръководител Петя Миткова.

    За областния кръг на конкурса се класират Георги Грозев, Йоана Радева и Силвия Канева, които заеха първо,второ и трето място в училищния кръг. Журито присъди и пет поощрителни награди. Важно условие при подбора на рисунките беше придържането към темата на конкурса, без значение на използваните техники и художествени материали, както и оригиналност на композицията. С рисунките на децата ще бъде подредена изложба в сградата на полицията в Димитровград.

    "Детско полицейско управление" е инициатива на Министерството на вътрешните работи и се осъществява със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на правосъдието, Български младежки червен кръст, Българска православна църква.

    Идеите и темите заложени в програмата са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, здраве, етика и право, децата да получат съответните знания и умения.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини