"Подкрепа": 1% от населението притежава 80% от държавата

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов даде заявка, че синдикатите няма да пропуснат възможността да участват при евентуално провеждане на мажоритарни избори.

"Когато голяма група от хора получи шанса за пряко представителство там, където се взимат решенията, тази възможност не трябва да се пропуска. Ще бъдем глупаци, ако пропуснем възможността", обясни той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Димитър Манолов категорично не одобрява идеята за мажоритарни избори и предупреждава, че всяка група с лоши намерения може да попадне във властта.

"Както мога да вляза аз, така могат да влязат и всякакви други. Нека това, което казвам, да звучи по-скоро като предупреждение", добави президентът на КТ "Подкрепа".

Според него в момента всички политици се срещат с бизнеса, тъй като очакват шефовете на фирми да спуснат към своите работници това, за което са се разбрали. "Това се нарича корпоративен вот", категоричен бе Димитър Манолов.

Той посочи, че 10% от населението притежава цялата държава, а 1% притежава около 70-80% от нея. Той е убеден, че в държавата ще има пари за всичко, ако спре да се краде и даде пример с ремонта на тунел "Ечемишка".

Относно корупцията в страната ни Димитър Манолов отбеляза, че какъвто и механизъм да се създаде хората вътре остават същите. По думите му "борбата е стани да седна - да сменим вашите хора с нашите".

"Вероятно трябва да се рестартира цялата държава. Нашите закони са прекрасни, но самите ние нямаме намерение да ги спазваме", каза още той.

Димитър Манолов подчерта, че проблемът с доходите е този, за който нито една политическа сила не се старае да намери решение. "За доходите се работи сериозно, но само за доходите на този 1%, за който споменах", посочи той.
 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини