Общината: Англ.език в детските градини остава безплатен до края на учебната година

Не се предвижда промяна в размера на таксите за допълнителните педагогически услуги в детските градини в Димитровград, заяви шефът на Хуманитарния отдел Антоанета Шалкова. Става дума за спортите занимания по футбол, карате и др., както и по англ. език.

До нова година част от тези дейности се поемаха по 50% от родителите и 50% от Общината, а англ.език за малчуганите е безплатен. От началото на 2017 г. детските заведения в Димитровград преминаха на делегирани бюджети. 

"Кметът ще спази своето обещание и до края на тази учебна година - 31 май и докато текат тези занимания англ.език ще е безплатен Заниманиято по футбол и карате ще се заплащат както досега", поясни Шаркова.

Допълни, че през следващата учебна година вече ще бъдат направени разчети и ще се прецени на какъв етап са делегираните бюджети, какви са разходите и какви допълнителни дейности ще бъдат предлагани. Ще се обърне внимание и на исканията на родителите, както и на интересите от децата, категорична бе Шаркова.

От Общината допълниха, че след преминаването на градините към делегирани бюджети от януари насам основната отговорност за разходите и приходите на градините вече е в ръцете на техните ръководства. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ан
    Ани
    11 -1
    17:20, 17 фев 2017
    Аз мисля че във всяка една градина задължително трябва да има логопед който да се занимава със децата с говорни проблеми, точно това е възрастта преди да тръгнат на училище,а не както в момента откакто градините са на делегиран бюджет да отпадат логопедите, защото нямало пари да се плаща на тях,децата имат нужда от тях ,това е в интерес на децата и аз като родител това е мойто искане.
  • 2
    Пф
    Пфу
    7 -2
    21:24, 17 фев 2017
    В една от детските градини вече са решили "драстично" да намалят разходите си, като пестят от вода за пиене(!) и карат родителите да купуват галони с вода за децата си... Вие за липсата на логопед се оплаквате :/
  • 3
    Ли
    Лили
    3 -4
    09:04, 18 фев 2017
    В Хасковска детска градина, водата за пиене си я осигуряваме ние, родителите, независимо че плащаме по-високи такси за детските градини тук. В нашата група, която е от 30 деца, месечно се изпиваха два галона за общо 10 лева. Аз съм против използването на диспенсъри и затова в нашата група вече ползваме 10 литрови бутилки с помпичка. Сумата на месец отново е 10 лева за цялата група. Събираме пари за телевизори, видео системи икакви ли не други глупости, защо да ни се свидят парите за вода. Е, Димитровград е първия социалистически град в България. Вероятно социализма е жив при вас все още.
    • Пф
      Пфу
      4 -1
      10:50, 19 фев 2017
      Събирайте, събирайте за още глупости... не е луд тоя дето яде баницата, ами тоя дето му я дава ;) Скоро може да ви накарат и вие да им готвите.
      Грозно и жалко е да се пести от вода за дечицата, от толкова много други неща съм сигурна че могат да спестят повече, както вие казвате разходът за вода е нищожен - 10 лв на месец на група. Грозно е... а това че ви карат да им купувате телевизори явно е някакъв нов вид система на обучение, която надявам се скоро да не намери почва в нашия социалистически град ;)

Още новини

Последни новини