Митинг-шествие в Смолян и дълбок поклон пред паметта на Апостола

Изображение 1 от 3

    Смолян се поклони пред Левски, най-свидния син на България, увиснал на бесилото, за да възкръсне и се превърне в мерило за правда и свобода. Тази вечер с митинг, военни почести и тържествена заря бяха отбелязани 144 години от гибелта на Дякона. По традиция имаше имаше и факелно, което тръгна от читалище „Балкански просветител” в Райково и продължи до паметника на Апостола в двора на ППМГ. В шествието се включи и секретарят на община Смолян Момчил Николов.

    Десетки смолянчани, сред които основно младежи и ученици , бяха дошли, за да почетат делото на великия и безсмъртен българин. Сред официалните лица на тържеството бяха вр.и.д. областен управител Момчил Караиванов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, командирът на 101 –ви Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров, директорката на ПМГ Мария Илиева, Таня Марева от Общински комитет „Васил Левски” и др.

    Прочувствена програма за живота, подвига и безсмъртието на Апостола бяха подготвили ученици от ППМГ, чийто патрон е Васил Левски. Признателни смолянчани, училища, представители на общински и областни структури поднесоха венци и цветя пред единствения в Родопите паметник на Апостола на свободата .

    След това се проведе тържествена заря. Организатори на честванията са община Смолян, 101 –ви Алпийски батальон, ППМГ „Васил Левски”, Общински комитет „Васил Левски” и Регионален инспекторат по образованието –Смолян. Общинският духов оркестър също участва в тържествените прояви.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини