Линдзи Греъм: Русия ще получи урок за намесата си в изборите на други страни

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм предупреди Русия, че ще получи урок заради намесата си в избирателните кампании в западните страни, предаде Дойче веле.

"През 2017 година вие ще получите ответен удар за това, което направихте", заяви Греъм пред Мюнхенската конференция по сигурността, обръщайки се към представителите на руската делегация.

"Ще се сблъскате с последиците от това, което причинихте на демократичния свят." - добави сенаторът.

По думите му, през тази година американският конгрес ще положи всички усилия, за да разшири санкциите срещу Москва.

Същевременно той подложи на критика позицията на президента на САЩ Доналд Тръмп, който до този момент не е осъдил намесата на Русия в американската изборна кампания.

Греъм посочи, че Тръмп като лидер на свободния свят трябва да работи заедно с конгреса, за да отговори със санкции на действията на Кремъл.

Сенаторът предупреди, че ако Русия излезе от казуса с хакерските атаки без да понесе съответните последици, тя и в бъдеще ще продължи да се меси в изборите в други страни. Той напомни, че такива предстоят в Германия и Франция.

Припомняме, американските спецслужби разследват намесата на Москва в президентските избори в САЩ - както хакерските атаки, така и някои финансови транзакции.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини