Жена мина през границата опасана на кръста със 100 000 евро

Румънка мина от Турция в България като се опита да скрие по тялото си 1000 000 евро, но беше разкрита от мобилна митническа група. Жената е пристигнала като пасажер в автомобил с румънска регистрация шофиран от румънски гражданин, уточниха от Митниците.

Двамата се направили на ударени, когато трябвало да попълнят документите за това дали имат стоки или валута за деклариране.

Двойката обаче е преценена от митничарите като рискова, като за това влияние са оказали дестинациите откъдето идва и накъдето отива.

Превозното им средство е отделено за щателна митническа проверка. Жената от колата е обискирана, както е реда, от служителка на МП Капитан Андреево.

При личния преглед по тялото й са открити пачките с банкноти около кръста, захванати с ластичния колан на клина й. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата, обясниха от пресслужбата на Агенция Митници.

Срещу двамата румънски граждани е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас. Срещу тях има и повдигнато обвинение по чл. 251 от Наказателния кодекс за незаконен пренос на валутни ценности в особено големи размери. По реда на закона това престъпление се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба в размер на двойната сума на предмета на престъплението. Разследването се води под надзора на Районна прокуратура Свиленград. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    Математик
    8 0
    12:35, 23 фев 2017
    Последно! 100 000 или 1 000 000?
    • Ав
      Автор
      0 -2
      13:00, 23 фев 2017
      Точно толкова
    • Дж
      джиджафкъ
      0 0
      19:13, 23 фев 2017
      Мъ някъди окулу саа сума за съ ...Мъ дъл мльонь иль не ти пък ко са зядаш ся ...Те толку си могат... Наличието на мозък им е и двете числа ама и двете БЕЗ ЕДИНИЦАТА....
Последни новини