Организират безплатни уроци за ученици, свързани с историята на Димитровград

Историческият музей в Димитровград организира безплатни изнесени уроци за ученици, свързани с историята на Димитровград. Инициативата е заради 70-годишнината на града, която се отбелязва през септември месец.

Темите на уроците, към които децата прояввяват интерес трябва да се заявяват предварително 10 дни по-рано, информират от музея. Групите от посетители не трябва да бъдат повече от 25 души.

Темите могат да са свързани с бригадирското движение, основаването на града, традиции и празници на родния край и др. Лекции могат да бъдат изнасяни и за популярни местности в общината или археорогически находки като Светилището на нимфите или неолитният човек, намерен край село Крум.

От музея допълват, че целта е да се насърчи интереса към местната история и да се обогатят познанията на децата в музейна среда. 

.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дг
    Дг
    1 0
    11:34, 10 мар 2017
    Хубава инициатива, но имате двусмислица в заглавието. За да бъде редактирана, думите за ученици трябва да бъдат след първата дума организират. Иначе учениците са свързани с историята на града.
Последни новини