Армията гърми срещу полицията в турнир по стрелба (обновена)

Изображение 1 от 6

    Военни, полицаи и пожарникари участваха в състезание по стрелба в Гарнизонния учебен център "Добрич" днес. Турнирът между държавните служители е по повод 15 г. от създаването на хасковското военно формирование 52740.

    Участниците бяха разделени в няколко отбора от по трима представители на Военна полиция, Районното полицейско управление, Общинска полиция, Пожарната, Военно окръжие, военно формирование 52 740, ДАНС и областната дирекция на МВР. След регистриране на отборите двама от началниците в поделението разясниха правилата. Всеки от стрелците имаше право на 3 пробни опита, след което 10 изстрела с пистолет „Макаров“ от дистанция 25 м. Резултатите на всички участници се записваха от нарочна комисия, която трябва да обобщи данните малко по-късно през деня. Тогава ще стане ясно отборът победител, както и служителят с най-точен мерник.

    За събитието днес пристигна и зам.-кметът на Хасково Милена Трендафилова и секретарят на общината Биляна Димитрова, които също ще се целят в 10-ките на мишени.

    След обобщение на резултатите стана ясно, че полицаите от областната дирекция на МВР са с най-точен мерник, които записаха общо 279 точки. Втори в отборното класиране са от Районното полицейско управление с 269 точки, а трети са представителите от военно формирование 52740 с общ резултат от 241 точки.

    В индивидуалното класиране най-прецизен в стрелбата отново е шефът на Общинска полиция Адам Адамов, който не за първи път се изявява като топ стрелец в подобни турнири. Той записа 95 точки от 100 възможни. Адамов реализира 5 десетки и 5 деветки. Втори е к-н Димитър Топалски от Военно окръжие с 4 попадения в центъра на мишената, 5 деветки и 1 осмица. На трето място е Николай Николов от ОД на МВР.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Га
      гарбич
      6 -1
      20:40, 1 мар 2017
      Това че Адамов е стрелец е добре ама кога ще започне истинската си работа че то в града е хаос
    Последни новини