Провокират детското творчество с конкурси за рисунки в Димитровград

Четири конкурса за деца и ученици обяви Община Димитровград. Първият е за детска рисунка под надслов "С очите си видях бедата". Конкурсът обхваща изучаваното учебно съдържание в учебните и детските заведения при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и извънредни ситуации, оказване на първа помощ.

Той е в 3 възрастови групи - до 9 години, до 14 години и до 18 години, като освен училища могат да участват и школи по изобр.изкуство и заведения за деца със специални образователни потребности. Рисунките могат да се подават в Детски и младежки център до 6 април включително, а резултатите ще се обявят на 20 април.

Втората надправата е традиционна за Димитровград и също е за детска рисунка - "Вълшебният свят на бълг.народни приказки". Желаещите да се включат се разпределят в 4 възрастови групи - от 1 до 12 клас. Творбите трябва да се представят до 24 март в Детски и младежки център.

Отново за рисунки е третият конкурс, той е на кулинарна тематика и предстява "Рецептите на баба". Тази надпревара е за деца от 1 до 8 клас и срока е до 21 март. Готовите творби децата могат да подават в Детския отдел на ГБ "П.Пенев". Изложбата и награждаването са предвидени до 30 март.

Традиционен за димитровградска община е конкурса за "Най-добре попълнен читателски дневник". В него могат да участват ученици от 1 до 8 клас, разпределени в две възрастови групи. До 21 март читателските дневници трябва да бъдат представени в димитровградската библиотека. Обявяването на победителите и награждаването ще бъде в Седмицата на детската книга - 27 -31 март.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини