Фийон остава кандидат на „Републиканците” за президентския вот

Лидерите на френската консервативна партия "Републиканците" решиха да не сменят кандидата си за президентския вот през април и потвърдиха подкрепата си за Франсоа Фийон, предаде Би Би Си.

Припомняме, срещу него започна съдебна процедура по данни, че е назначил фиктивно съпругата си за своя асистентка, за което тя е получила стотици хиляди евро заплащане. Двамата отхвърлят обвиненията и твърдят, че тя действително е изпълнявала работата, на която е била назначена.

След започването на разследването към Фийон нееднократно бяха отправяни съвети - включително от шефа на щаба му - да се оттегли от кампанията. Той обаче категорично отхвърли подобна възможност.

Председателят на френския сенат Жерар Ларше, който е представител на "Републиканците", съобщи , че ръководството е взело решението за подкрепа на Фийон с тайно гласуване. По думите му, това трябва да сложи край на опитите за изваждане на кандидата от изборната битка.

Малко по-рано Ален Жупе, който беше потенциалната възможност на републиканците за замяна на кандидатурата на Фийон, заяви, че се отказва от тази възможност.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини