След първата копка на асфалтовата база, правят и текстилен завод край Крепост

    Първа копка на Асфалтовата база на "Щрабаг" край димитровградското село Крепост бе направена днес. Старт на новата придобивка дадоха кметът Иво Димов, областният управител Минко Ангелов, ръководителят на направление "Пътно строителство" на "Щрабаг" за България, Сърбия и Черна гора Гюнтер Хаутвегер. Водосвет за здраве и благополучие на начинанието отслужи Архиерейски наместник Георги Тодев.

    "Нашата цел е да бъдем представени в България дългосрочно, идваме тук, за да останем. Имаме бази и офиси в София, Бургас и Стара Загора", каза представителят на австрийската фирма Гюнтер Хаутвегер.

    "Благодаря на община Димитровград за това, че са работили от сърце, за да направим тази първа копка", заяви областният управител Минко Ангелов. Той допълни, че днес му предстои среща с ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура", където ще се коментира изграждането на кръговото кръстовище в района на новостроящия се завод на "Язаки". 

    Кметът Иво Димов сподели, че днес се дава старт на поредната инвестиция в община Димитровград. Благодари на австрийската фирма, че е предпочела общината и Хасковски регион, за да изгради своите мощности тук.

    Стана ясно, че инвестицията на компанията е в размер на около 4 000 000 евро, като ще бъдат разкрити 100 работни места. Базата ще отговаря на най-новите съвременни изисквания, съобразени с всички екологични стандарти, обясниха от фирмата. Очаква се да е готова до средата на юни месец тази година.

    На 22 март ще бъде даден старт на новия завод на фирма "Са Ба", който се намира в срещу предприятието на "Язаки".

    Кметът съобщи и за една нова инвестиция.  В рамките на следващия месец, месец и половина ще започне изграждането и на текстилна фабрика, която се намира до Асфалтовата база и двата завода. Тя ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м., допълни Димов, но към момента отказа повече подробности за проекта.

    Видео репортаж по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чу
      ЧУДЕНКА
      0 0
      10:16, 19 мар 2017
      Е как започва строеж след месец, а няма никаква информация за този текстилен завод ?!
    Последни новини