Слънце, слаб вятър и дъждец, живакът удря 18 градуса

Днес  ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Около и след обяд  от север облачността ще се увеличава и вплътнява. На отделни места в Северна България са възможни и слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 13° и 18°.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд от север облачността ще се увеличава, но ще остане без валежи. Ще духа силен западен вятър, който вечерта ще се усили още. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта срещу неделя валежи ще обхванат голяма част от Северна България. В неделя облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания. Ще има и слаби валежи от дъжд, на повече места преди обяд. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно и от северозапад, ще бъде умерен до силен.  В понеделник ще остане ветровито, с променлива, често значителна облачност, без съществени валежи. Дневните температури ще се повишат слабо. Във вторник ще има повече слънчеви часове, а вятърът ще отслабне. В сряда облачността ще се увеличи. Ще има и изолирани слаби валежи.

Източник: http://btvnovinite.bg

Коментари в сайта

Последни новини