Церемонията на КРИБ за социално отговорна компания ще се проведе през април

Петата церемония по връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за област Хасково за "Социално отговорна компания - партньор на община" ще бъде отложена с един месец, съобщиха от регионалната структура на КРИБ-Хасково.

Освен традиционното връчване на наградите, тази година в церемонията ще вземе участие Петър Ганев от Института за пазарна икономика, който ще представи изследването „Регионални профили: показатели за развитие”. В него се предоставя обхватна информация за развитието на областите в страната.

Чрез изготвянето на отделни профили за всяка област и допълването им с тематични анализи, изданието описва както икономическите, така и социалните аспекти на живота в регионите. Гост ще бъде и Георги Стоев, управляващ партньор в Индустри Уоч - изследователска компания, която наблюдава общата икономическа динамика, политическите рискове и бизнес средата в България, за да предложи основа за по-добри инвестиционни решения. Той ще ни запознае с Индустриална зона "Тракия".

Основен акцент в представянето на зоната е, че първоначално тя е създадена около град Пловдив, но в последствие започва своето географско разширяване по двете магистрали – към пристанице Бургас и към Истанбул. С приобщаването на други общини и територии се увеличава потенциала за инвестиции. В церемонията ще се включи и Нено Димов от Института за дясна политика. Основен акцент в представянето му ще бъде глобалната гео политика на света и Европа и отражението и на Балканите и у нас.

Традиционно събитието по връчването на наградите на КРИБ се провежда в края на месец март. Заради предизборната кампания и предстоящия вот, то ще се състои през април, допълват от КРИБ

Инициативата се осъществява съвместно с ръководствата на всичките 11 общини от областта. Те номинират за наградата компании, които работят на тяхна територия и имат изключително голям социален принос в областта на развитието на корпоративната социална отговорност. На нея присъстват и представители на централното ръководство на КРИБ и експерти в различни области. 

Междувременно, от КРИБ информираха, че на 21 март в София ще се проведе общо събрание на Конфедерацията. Очаква се да бъде приет отчетът за дейността на КРИБ и ще бъдат направени номинации за нови членове на Управителния съвет и Контролния съвет.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини