Затвор за шофьор на Гранична полиция, убил двама колеги

Бургаският апелативен съд отмени условната присъда на шофьора Емил Ангелов, който уби в катастрофа двама гранични полицаи, и го осъди на 3 години затвор.

Тежкият инцидент стана на 14 май 2015 г. на 236-ия километър от магистрала "Тракия" край Нова Загора. 

44-годишният Емил Ангелов е шофирал микробус "Мерцедес", в който пътували 7 гранични полицаи от Кюстендил, които се връщали след 15-дневна командировка за охрана на южната ни граница с Турция. 

Водачът обаче карал с несъобразена скорост и ударил буса странично в движещия се пред него камион "Камаз". При удара бусът с полицаите се е завъртял и се е обърнал. На място загинаха 35-годишният Йордан Ашиков и 46-годишният Венцислав Доганов - служители на Регионален граничен сектор-Кюстендил, а колегата им Венци Стамов бе със средна телесна повреда.

Ангелов, както и останалите четирима гранични полицаи са отърваха с леки наранявания.

Първата инстанция - Сливенският окръжен съд наложи условно наказание от 3 години "лишаване от свобода" с 5-годишен изпитателен срок на Емил Ангелов. Присъдата обаче бе протестирана от прокуратурата пред апелативните магистрати в Бургас.

Второинстанционният съд отмени условната присъда и постанови 3 години затвор за подсъдимия шофьор. Ангелов е и лишен да управлява моторно превозно средство за 4 години.

Решението на Бургаския апелативен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Върховния касационен съд. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини