Задържаха двама за въоръжен грабеж в Студентски град

    В хода на полицейските действия, предприети в Студентски град рано тази нощ, към 1.40 часа, при опит за въоръжен грабеж на пари от копирен център са били задържани двама мъже – на 40 и 59 години, осъждани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР по повод съвместната спецакция на СДВР и групата за задържане на ГДНП.

    По първоначални  данни, двамата влезли в денонощния обект, заплашили с оръжие двете служителки на фирмата, претърсили офиса и отворили касата. Задържани са при напускането на обекта. От тях са иззети незаконно притежаван боен пистолет с боеприпаси и патрон  в цевта, пушка-помпа с боеприпаси,  маски с прорези, ръкавици, бронежилетка. В домовете им са открити газов автомат и въздушна пушка. В хода на операцията няма пострадали - нито сред служителите в обекта, нито сред осъществилите полицейските  действия.

    Мъжете са задържани за 24 часа. Процесуално-следствените действия се извършват под надзора на наблюдаващ прокурор. Предстои доклад на материалите в СГП.  Работата по случая продължава.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини