Подхванаха и ремонта на шадравана на площад "Поезия"

    С премахване на облицовката от днес започна ремонта на шадравана на площад "Поезия" в Димитровград. Дейностите са част от проекта по обновяване на централна градска част.  Предвижда се пространството да е с изцяло обвонена визия, а шадраванът - с нови светлинни и водни ефекти. Паметникът на "Трите музи" да бъде изместен в южната част на площада.

    Обновяването на зоната по бул."България" започна преди месец с почистване на колоните под блоковете с помощта на химична технология. В началото на седмицата бе извършена и санитарна сеч на дърветата. Подготвени за ремонт са и подходите, водещи зад блоковете на бул."България".

    Предвижда се настилката на пешеходната зона да се запази. Ще бъде изградена поливна система, монтирано ново парково осветление и пейки, система за видео наблюдение, оформяне на нови зелени площи и др.  Ще бъдат създадени и рампи за хора с двигателни проблеми. Проектът предвижда и градски аналогов часовник.

    Договорът за ремонт на центъра бе подписан през септември миналата година и е на стойност 5 185 000 лв. Първа копка на ремонструкцията бе направена през декември. Очакванията са ремонтът да е приключил за празника на Димитровград през септември

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      73
      737
      6 0
      07:55, 25 мар 2017
      Тези камъни от тук там, а тези от там тука. На фона на многото пари, това е едно разместване с разкрасителна процедура траеща от ден до пладне.
    • 2
      Ан
      Ангел Елит
      1 0
      00:22, 27 мар 2017
      Този,багер на г-н Митрушев ли е????
    Последни новини