Над 800 души подкрепиха подписката за обезопасяване района на ул."Иван Вазов"

    Подписката, свързана с инцидента с удареното на 20 март на ул."Иван Вазов" дете днес бе внесена в община Димитровград, информираха инициаторите. Над 800 са хората, подкрепили идеята за обезопасяване на улицата, намираща се до едно от най-големите училища в общината.

    Както писахме, родители и ръководството на ОУ "П.Славейков", детски градини, заедно с живеещи в района инициираха събирането й с цел подобряване на безопасността на движение в района. При катастрофата пострада сериозно 8-годишния Кристиян, който бе блъснат от лек автомобил.

    Подписката е адресирана до кмета Иво Димов и председателя на ОбС Гергана Кръстева. В нея се настоява да се поставят на улицата отново т.нар."легнали полицаи", премахнати заради зимния сезон, за да не пречат на снегопочистващата техника.

    Родителите искат още пешеходната пътека, която е срещу бившата ДСК да бъде направена под формата на легнал полицай, както е на бул."Трети март".

    Друго от предложенията е парка до ОУ"П.Славейков" да бъде отделен от улицата с метална преграда. Така според инициаторите ще се намялт рисковете от изкачащи на пътното платно деца. Настоява се и за разполагането на по-висока ограда на училището.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      ??
      ??
      6 0
      16:35, 27 мар 2017
      А няма ли кой най-накрая да се сети, че е задължително всички детски площадки да бъдат оградени??? И че ако това беше направено, този инцидент можеше и да не се случи...
    Последни новини