103 таланти в литературното творчество, изкуството и фотографията с награди от конкурса "Шанс"

    Победителите в 4 от направленията на общинския конкурс за детско творчество "Шанс" бяха отличени на церемония в Лятната читалня на димитровградската библиотека. Конкурсът е традиционен за Димитровград и се организира от Детски и младежки център. Целта му е да стимулира таланта на децата от различни възрасти. Тази година водещата тема на конкурса бе постевена на 70-годишнината на Димитровград.

    338 деца са участвали в направленията "Литературно творчество", "Приложно изкуство" и "Изобразително изкуство", а също и във "Фотография". Отличени бяха общо 103-ма победители. Наградите за литературно творчество връчи поетесата Величка Петрова.

    Изявените деца и младежи от направленията за "Изобразително изкуство" и  "Приложно изкуство" наградиха художникът Ради Радев и скулптурът Гроздан Грозев. Ръководителят на школата по фотография към Детски и младежки център Николай Добрев раздаде отличията в направлението, показващо най-хубавите снимки. За доброто настроение на деца и родители се погрижиха изявени таланти от детския център.

    На 6 и 7 април на сцената на димитровградския театър ще се представят участниците в останалите направления - "Музикално изкуство", "Танцово изкуство", "Модерни танци", "Театрално изкуство". Още снимки от награждаването в Лятната читалня- вижте на нашата Фейсбук страница!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини