В какво училище ще учи принц Джордж

Принц Джордж това лято ще навърши 4 години и сега става ясно къде са избрали да учи неговите родители.Официален представител на Бъкингамския дворец е повърдил, че тази есен принцът ще посещава училището Thomas’s School в Battersea.

 Херцогиня Катрин и нейният съпруг принц Уилям се радват, че са намерили училище, където се надяват, че Джордж ще бъде щастлив и ще започне да получава образование, се казва в съобщението. Решението на родителите предизвика неодобрение сред по-възрастните членове на кралското семейство, очакващи той да учи в същото училище, където са учили баща му и неговия брат Wetherby School

Изборът на Кейт и Уилям обаче е различен. Училището е малко по-далеч, на около 30 мин. с кола. В него получават начално образование 540 момичета и момчета на възраст от 4 до 13 години. Но основна роля за избора изиграл уставът на учебното заведение.

Една от главните задачи е учениците не само да получат нужните знания, а на първо място да се научат да "бъдат добри", се казва в устава. В това училище се отделя много внимание на това да се научат децата на правилно, уважително общуване и на умението да избягват излишни конфликти. Сред препоръките към учениците има и такава: тук не се поощрява децата да имат един "най-добър приятел". Психолозите стигнали до извода, че това води до "развиване на прекалена привързаност" и възникват конфликтни ситуации. Според специалистите в училището трябва да се поддържат приятелски отношения с всички.

До момента принцът посещава детска градина, която също работи по нестандартната методика на Мария Монтесори. При нея образованието не е нещо, което прави учителят, а това е природен процес, който се развива спонтанно в човешкото същество. Не се придобива чрез слушане на думи, а посредством преживяванията на детето в неговата среда. Задачата на учителя е не да говори, а да подготви и приготви поредица от мотивиращи детето дейности, свързани с културата, в специална среда, създадена за децата.” 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини