Слави Трифонов: Това е цензура (видео)

Това е цензура. Така Слави Трифонов определи решението на Би Ти Ви да не излъчи снощния епизод на предаването му и го повтори няколко пъти. Той каза, че не може да каже защо точно е спряно шоуто и че е получил информативно писмо от медиата.

Тв водещият и екипът му дадоха пресконференция, за да съобщят тяхната позиция. Тя беше представена като посветена на "свободата на словото".

Коментарът на Трифонов

"Не за първи път е този казус, периодично, от време на време, се случва нещо подобно в нашата история, въпреки че в този формат вече 17 години произвеждаме с нашите партньори това предаване и за първи път се случва. Затова смятам, че е важно да идентифицираме състоянието на това действие, а то е цензура", каза Трифонов. Той заяви, че спазва договора с Би Ти Ви и Конституцията.

Снощи медията показа повторение на старо предаване и в съобщение до медиите обясни, че планираният епизод на шоуто няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за "телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си".

Какво е имало в предаването

Днес Трифонов разказа, че в предаването първо е имало анонс от него към запис на писмото, което разпространи през деня, то е било изчетено от диктор и след него е звучал химна - в запис от концерта им в зала "Уембли" в Лондон и след това е следвала актьорската вечер.

Той твърди, че не е имало нищо друго и целият казус е свързан с изчитането на писмото.

В обръщението си от деня Трифонов даде ултиматум на новите депутати, че имат две седмици да се занимаят с предложенията от референдума, иницииран от шоуто и два месеца да ги превърнат в законодателство, ако не след това отива пред парламента на протест.

Не нарушавам закон, нито договора

Позицията на Трифонов е, че не е нарушил договора си, "в който ясно е упоменато, че предаването не е просто с развлекателен характер" и той не би подписал договор само за развлекателно предаване и да прави "предаване само със смешки", а в него има неговата и позицията на колегите му за случващото се в България.

Той няколко пъти заяви, че не е нарушил закони.

Писмото е моята реакция като гражданин на случващото се в държавата, каза Трифонов. "В моя договор пише много ясно, че в моите отношения аз трябва да спазвам Конституцията и договора, и аз го спазвам. Конституцията ми дава правото да изразявам мнението си свободно."

Върви към политиката

Водещият каза, че след пресконференцията отиват да запишат следващия епизод на предаването и да видят дали Би Ти Ви ще го излъчи в отговор на въпрос дали ще сменя телевизията. Предаването ще е със сходно съдържание, като спряното, като отново ще бъде изчетено писмото.

"Не мога да кажа, може да питате Би Ти Ви", каза той, запитан дали и сега има политическа намеса за спирането както е било преди години.

"Натам вървят нещата", беше отговорът на Трифонов на въпроса дали спирането на предаването го приближава към участие в политиката. Той подчерта, че не съжалява за изразената позиция с ултиматуми.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини