Засадиха 12 дръвчета в парк на приятелството в Димитровград

    Началото на парк на приятелство бе поставено днес в Димитровград. В зелената площ зад сградата на бившата Марбас болница, където се намират Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания бяха засадени 12 фиданки -  явор, шестил, кипарис и туя.

    Това направиха представители на 10-те социални услуги в община Димитровград, заедно с кмета Иво Димов, както и шефа на Държавно горско стопанство - Хасково инж. Любомир Илиев. Към инициативата се присъедини и Търговското аташе на Кралство Швеция у нас Йоран Свенсон, който приветства начинанието.

    "Идеята е това място да се превърне в парк са социалните услуги, в място където да се събираме и провеждаме различни музикални и спортни събития", сподели директорът на Дневния център за деца с увреждания Ивелина Златева, която бе символичен домакин на събитието.

    "За поредна година сме заедно в Седмицата на гората с Държавно горско стопанство -Хасково, за нас е важно да сме един от най-зелените градове в България", бяха думите на кмета Иво Димов.

    Общо 42 дръвчета предоставя Горското стопанство тази година на община Димитровград. След засадените днес 12 бр., останалите 30 дръвчета ще намерят място в дворовете на различните социални заведения.

    С помощта на потребителите от Дневния център за възрастни с увреждания символично всяка една социална услуга получи свое дръвче, а представителите на центъра обещаха да полагат грижи за фиданките.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини