ОАЕ проучват възможностите за икономическо сътрудничество с България

Обмисляме да изпратим технически екип, за да се запознае с възможностите за развитие на икономическото сътрудничество между Обединените арабски емирства (ОАЕ) и България.

Това съобщи министърът на държавната администрация в арабската държава Рийм ал Хашими по време на разговора си със Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Официалната среща между двамата се е състояла по време на посещението на българската делегация в Дубай на VII годишна инвестиционна среща.

Рийм ал Хашими е споделила, че през април 2016 г. е изпратена покана за участие в Експо 2020. Сроковете за регистрация на български компании, които искат да се включат, изтича тази година и от арабска страна очакват нашия отговор.

Министърът препоръча на българските компании да вземат активно участие на Експо 2020 в Дубай, защото световното изложение ще им предложи много възможности и контакти за бъдещо развитие на икономически партньорство. Експо 2020 предлага възможност на компании от малкия и среден бизнес от Централна и Източна Европа да са подизпълнители на наетите големи американски компании в организацията на световното икономическо изложение през 2020 г. в Дубай.

България получи за 2015 г. награда за най-добра аутсорсинг дестинация , която бе връчена от британската Национална аутсорсинг асоциация на официална церемония на годишните награди в Лондон. Това е ясен знак за възможностите, които България има в този сектор. София е едно от най-добрите места за създаване на старт ъп, след Лондон и Берлин, сподели Стамен Янев по време на срещата си с Рийм ал Хашими.

Изпълнителният директор на БАИ подчертал, че България има едни от най-ниските данъци за правене на бизнес в ЕС, конкурентноспособна работна ръка, членство в ЕС, както и че със своето стратегическо географско положение ние предлагаме достъп до едни от най-големите икономическите пазари в света.

Рийм ал Хашими е председател на "Дубай грижи", център за детско образование благотворителна организация създадена от шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум през 2007 г. Тя е и председател на Съвета по конкурентоспособност на ОАЕ и Националното статистическо бюро, както и бивш заместник-ръководител на търговската мисия на посолството на Обединените арабски емирства във Вашингтон.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини