Поредни успехи за каравеловци в национално състезание по история

    Шест медала завоюваха каравеловци след участие във втория кръг на националното състезание по история "Моята родина". Надпреварата се провежда за втора година, а възпитаниците на СУ "Любен Каравелов" са били единствени представители от началните класове в община Димитровград.

    21 ученици от 3 а и 3 б клас с ръководители Петрула Дончева и Стела Иванова са участвали в "Моята Родина". Златен медал е спечелила Валентина Иванова от 3 б клас, сребърни - Пламен Христов и Александра Тенева от 3 б клас, а с бронзови медали са се окичили - Габриела Пламенова и Тони Боев от 3 а клас, а също и Георги Тотев от 3 б клас. Медалите и грамотите на победителите връчи зам. директорът на СУ "Л.Каравелов"  Митко Дерменджиев.

    Състезанието по история е за ученици от 2 до 12 клас, разпределени в 7 възрастови групи. Въпросите от тестовете, които решават участниците са съобразени с учебното съдържание за съответния клас, изучено до момента, както и материала от предходната учебна година. 

    Златната медалистка Валентина Иванова ще представи училището във финалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 30 април.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини