Димитровградска градина се включи в "Походът на книгите"

    Детска градина "Звездица" в Димитровград се включи в инициативата "Походът на книгите", която се провежда от 2 до 23 април. Това е национална кампания, чиято начална дата съвпада с рождения ден на автора на детски приказки Ханс Кристиан Андерсен и е обявена за Международен ден на детската книга.

    "Нашата цел е да насърчим децата от най-малка детска възраст да обичат и ценят книжката. С желание да изслушват приказките и да ги разказват след това", коментираха от градината. В рамките на пет дни при малчуганите посрещаха различни гости, които четоха приказки.

    Началото постави майка на едно от децата в "Звездица", а през втория ден се включиха бивши възпитаници на градината, които сега са първокласници в СУ "Любен Каравелов".

    Деца от ОУ" Кирил и Методий" в кв.Черноконево четоха приказки през трети ден на инициативата, а след това гост беше поетът, художник и певец Жеко Димитров. Той бе подготвил поетично -музикална програма.

    В последния ден финал на инициативата постави Светла Билярска от детския отдел на ГБ "П.Панев". Под формата на игри и забавления децата се превъплатиха в приказни герои от книжките.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини