Димитровград договаря сътрудничество с Технически университет -Варна

Меморандум за сътрудничество предстои да подпишат ръководството на Община Димитровград и Технически университет - Варна идната седмица, съобщи кметът Иво Димов. Той допълни, че вероятно от новата учебна година да бъде разкрито изнесено обучение на висшето училище в Димитровград.

"За да бъде разкрито изнесено обучение обаче, е необходимо групата от желаещи да се възползват от тази възможност, да е минимум 25-30 души, уточни градоначалникът. Това са първите стъпки към разкриване на филиал в Димитровград, за което може да е нужен по-дълъг период от време и е погрешно схващането, че може да се случи едва ли не утре", коментира още Димов.

Според него, изнесеното обучение е възможност не само за зрелостниците от Димитровград, но и за младежите в Хасково и целия регион. Предвид откриването на нови производства тук в период до година, година и половина, нараства необходимостта от качествени и квалифицирани технически кадри, които ще имат своята реализация и затова общинското ръководство прави първите стъпки в тази посока, каза още Иво Димов.

Припомняме, че днес в ПМГ "Иван Вазов" се провежда предварителен изпит за влизане в ТУ - Варна. Девет от записалите се за него 15 ученици, са възпитаници на гимназията. Трима вече са приети за студенти в този ВУЗ, посочи още Иво Димов. 

Паралелно с това ще бъдат водени преговори и с Варненския сводобен университет, вероятно през месец май.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    3 0
    20:33, 19 апр 2017
    Абе много университети в тая държава бе Ами всяка година средно образование завършвали окола о 30 000 ученици а свободните места във вузовете били за около 50 000 Предлагам тия 20 000 места да се запълват от ПЕНСИОНЕРИ

Още новини

Последни новини