В деня на Земята: Младежи се погрижиха за зелените площи в парк "П.Пенев"

    Общинският ученически парламент в Димитровград инициира днес акция за почистване на "П.Пенев". Младите хора, заедно с представители на Детски и младежки център помогнаха за поддръжката на зелените площи. Те бяха осигурили ръкавици, чували и тениски за акцията. При старта й сутринта участниците бяха  едва 7, но те се надяват и граждани да се включат по-късно в почистването на парка. Инициативата продължава до 13 часа.

    Акцията започна от входа на парка и продължи до паметника на поета Пеньо Пенев. Инициативата бе посветена на днешния ден на Земята - 22 април. Младите хора бяха подготвили и тениски, които да им напомнят за акцията под надслов "В единство с природата". Надяват се инициативата да се превърне в ежегодна традиция.

    На 24 април – Международния ден на младежката солидарност, предстои поредната инициатива. Тогава членове на Общински ученически парламент ще посетят Дневен център за деца с увреждания в Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      1 0
      22:00, 22 апр 2017
      Браво на децата. Но очевидната липса на интерес е слабата организация. Нали не е първа копка или друга друга "бизнес" инвестиция- няма на кого да кланяме главица. Няма го Димов с верните му лелки от общината. Жалко за пропиляния празник.
    • 2
      Др
      Друг гражданин
      1 0
      18:01, 23 апр 2017
      Абсолютно подкрепям горния коментар! Верните на партията Г... и кмета липсват! Пък и няма да има купон , хапка , и пийка!

    Още новини

    Последни новини