Росен Плевнелиев описва в книга атаките срещу него по време на мандата му

Росен Плевнелиев пише книга за мандата си като президент на България и е стигнал до момента, в който описва 17 паралелни атаки, които са се водили срещу него. 

"Книгата е честен прочит на това какво се е случи в моя мандат", обясни Плевнелиев.

Бившият президент беше гост в сутрешния блок на Нова телевизия, където коментира обществени и политически теми. Плевнелиев каза, че Борисов не му е казал защо не го подкрепя за следващ мандат и че не знае дали причината не е натиск от Русия. 

"Борисов има усет, той имаше своята преценка доколко кандидатурата ми може да бъде успешна", коментира Плевнелиев. 

Той сподели, че мандатът му е бил много труден за него - с 5 правителства и 3 парламента. На моменти усещал "изцяло безпринципно противопоставяне".

"В тези години аз усещах подкрепата на ГЕРБ, но действах независимо, макар че често бях свидетел на безпринципни атаки", каза Плевнелиев и подчерта, че с ГЕРБ са в прекрасни отношения. 

Росен Плевнелиев потвърди, че държавите, които се месят в политиката на България, са четири - Русия, Турция, Македония и Сърбия. 

"Има съмнения, че Русия финансира български партии и че много често политици посещават Русия. Голяма част от визите им не минават през Външно министерство. Имаме доказателства, доклади на ДАНС, които посочват, че е организирана кибератака в деня на предишните избори с референдума за електронното гласуване. Това беше кибератака срещу ЦИК, Президентството, Министерски съвет", обяви Плевнелиев. По думите му това е атака срещу българската демокрация и "трябва да си даваме сметка за това".

Плевнелиев увери, че е готов да помага на наследника си ген. Румен Радев - "дал съм мобилния си телефон, готов съм да помагам". Той обаче отново подчерта, че ген. Радев е допуснал грешка с опита за промяна на изборното законодателство и въвеждането на принципа на уседналост за всички видове избори.

"Да се опитваш да ограничаваш изборни права на 2 милиона българи в чужбина е голяма грешка и се надявам той да я поправи", каза Плевнелиев.

Той коментира и срещите между Сашо Дончев, Георги Гергов и главния прокурор Сотир Цацаров с думите, че единственото, което би могъл да направи президентът Радев е да сезира Висшия съдебен съвет.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Оф
    ОФШОРКО
    1 0
    11:59, 24 апр 2017
    Тоя ПЛЪХ трябва да се скрие и изобщо да не излиза от дупката си Сега пишел книга за стратегията и как ще нанесем удар срещу РУСИЯ с 15 000 армия от готованци и мадами в ЦИКЪЛ Според нвего за 3 дни и сме в МОСКВА Да му мислят РУСНАЦИТЕ
Последни новини