Премахнаха големия орех в парка до димитровградската библиотека

    Големият орех парка до Градска библиотека "П.Пенев" бе премахнат днес. Преди обяд работници окастриха клоните, сигнализираха читатели. По-късно дървото бе нарязано на парчета и извозено.

    От Общината обясниха, че в последните две години орехът е бил сериозно увреден. Специалисти поясниха, че дървото е започнало да съхне, а стъблото да изгнива. Това е наложило и издаването на предприсание за премахването му, още повече, че орехът се намира на място, което се посещава от много хора.

    Поетапно от началото на пролетта в града се извършва и санитарна сеч.От кметството допълниха, че има и други дървета, които са потенциално опасни. Правят се проверки и по сигнали на граждани.  

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ра
      Разочарован
      14 -2
      18:37, 26 апр 2017
      Глупости, днес специално разгледах отсечения ствол и беше напълно здрав, по отсечените клони имаше млади листенца. Как не ги е срам, това дърво се знае от поколения и под сянката му всяко лято намирахме прохлада. Да не говорим, че някой капацитет от общината напълно развали облика на града, като направи всички градинки змиярници с някакви кичозно подбрани грозни храсти. Вече не може да се види едно красиво цвете. Безкрайно сме разочаровани.....
    • 2
      Да
      Дани
      13 -2
      22:50, 26 апр 2017
      Нищо му нямаше на дървото!Можеше да се изрежат сухите и опасни клони,ама нали сме модерни!Как някакво си „ старо" дърво ще пасне на околната среда.Закрива и изгледа на младежкия център.Пуфффф,тъпи кратуни-вие знаете ли как се отглежда 70-80 годишно дърво?Но какво да чакаш от прости хора.Нарязаха го така,както и рояла от младежкия център.....
    • 3
      Гр
      Гражданин
      9 -2
      09:23, 27 апр 2017
      Димов, по- добре разчиствай бюрото си. Не разчитай на подкрепа.Издънките ти напоследък се множат и край нямат. Как може да си такова безгръбначно.
    • 4
      До
      до 1,2,3
      8 -1
      10:43, 27 апр 2017
      Ореха, върбата пред библиотеката, дърветата пред пощата окастрените вместо подрязани по улиците и т. н. си е некомпетентност дължаща се на липса на специалист в Общината.
    • 5
      Да
      да
      6 -1
      21:25, 27 апр 2017
      Някаква , търсеща 5 минути слава,сложи снимката на ореха в Димитровградски нередности.И в този град веднага се реже.Тук или кмета или друг от ръководството е падал от дърво като малък , то толкова много да мрази дърветата. За съжаление , няма будно гражданство , да не им позволи да РЕЖАТ БЕЗУГЛЕДНО И НЕКОМПЕТЕНТНО!!
    • 6
      Пр
      природозащитник
      2 0
      06:56, 30 апр 2017
      По-добре да се отрежат" крилцата "на самозабравата на настоящите ни некадърни местни управници и техните необразовани експерти.Предлагам и те да бъдат избирани с конкурс на поне 4 години,а не да "слугуват" неограничен брой " мандати" при различни димитровградски кметове!
    Последни новини