Деца се състезаваха по канадска борба в центъра на Кърджали

Близо 40 момичета и момчета от учебни заведения в Кърджали участваха в състезание по канадска борба на открито, с което показаха на обществеността, че спортът е алтернатива на вредните навици. Инициативата бе на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали и Превантивно информационния център към него и се осъществи със съдействието на Община Кърджали. 
Събитието, под мотото „Заедно срещу наркотиците”, бе подкрепено от двукратния Световен шампион по канадска борба за хора с увреждания Емилия Стоянова от Ардино, която бе и рефер на надпреварата. 
Преди началото на състезанието всеки един участник бе претеглен и записан в съответната категория по пол и килограми.Според крайната подредба деветте момичета записали се за участие се състезаваха в една категория , а момчетата в три. До 45 килограма с 12 участника, от 45 до 60 килограма с 9-ма състезатели и трета категория над 60 килограма с 10 участника.
Всеки един от тях изтегли номер, след което бяха определени състезателните двойките.Двукратния Световен шампион по канадска борба за хора с увреждания Емилия Стоянова даде кратки указания на участниците и наставления за срещите с цел безопасността и предотвратяването на контузии по време на турнира. Тя постави начало на състезанието с думите: „Нека по-добрият победи”.
На състезателната маса, под зоркия поглед на рефера, заставаха един след друг кандидатите за призовите места. Някои от битките приключваха за по-малко от минута, но други се оказаха по-продължителни и именно те предизвикваха най-много емоции в публиката.
След края на срещите дойде момента и за награждаването на победителите.Със златен, сребърен и бронзов медал с логото на Общински съвет по наркотични вещества се окичиха първите трима в съответната категория. Най-добрите в канадската борба получиха отличията си от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир. а всички участници в днешното състезание получиха и грамоти. 
Златни медалисти в първото състезание по канадска борба, организирано от Общинския съвет по наркотични вещества станаха:Светла Стоянова- момичета, Милен Чакъров -момчета до 45 килограма, Атуф Гюнай- момчета от 45 до 60 килограма и Гьоксьн Керим-момчета над 60 килограма. 
Състезанието по канадска борба е едно от поредица спортни събития за подрастващи от различни възрасти, с които Общинският съвет по наркотични вещества цели да изведе младите хора навън и да ги предпази от зависимостите. През месец май предстоят още три, като едно от тях ще бъде съвместно с Регионалната здравна инспекция в Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини