Наградиха най-добрите фотографи, заснели чиста и замърсена природа

Изображение 1 от 4

    Приключи ежегодния фотоконкурс „Природата и ние“, организиран от учители по природни науки  при СУ„Проф.д-р Асен Златаров” Теодора Янкова,  Катя Николова, Златка Гарова и библиотеката на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

    Тази година фото надпреварата беше посрещната ентусиазирано от 28 ученици от 5 до 10 клас, които се състезаваха в двете категории „Чиста природа“ и „Замърсена природа“. Журито, председателствано от фотографа Калчо Найденов определи за победител в заснемането на чистата природа Мария Караджова от 7 клас.

    И в последния фотоконкурс бяха отразени както положителни, така и отрицателни примери, свързани с екологичната култура в нашия край, но повечето от  фотографиите на децата бяха уловили красивото, положителния пример, чистотата на природата. Значително по-малко бяха тези, които бяха заснели замърсената природа. Победител във втората категория е Михаела Джакова.

    Освен качеството на фотографското изображение и значимостта на отразените факти, журито изискваше към фотосите да има и пояснителни текстове, които също бяха оценявани и бяха част от критериите за класирането на участниците.

    Преди награждаването шестокласничките  Виктория Кьосева и Радост Грозева прочетоха свои есета на тема „Земята след 300 години” и „Роботите - нашите приятели”.

    На наградените участници бяха връчени грамоти изготвени от читалищните  дейци.

     Калчо Найденов даде полезни съвети на младите фотографи и им пожела успех. След това организаторите на фотоконкурса благодариха на всички за участието в и пожелаха още по-активно да се работи за повишаване на екологичната култура и за опазването на нашата природа чиста и животворна.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини