Биографичен роман за Митю Вълчев представи Величка Петрова

    Поетесата от Димитровград Величка Петрова дебютира като автор на биографичен роман. Снощи в кафето на КДК тя представи новата си книга, посветена на живота на бизнесмена и общински съветник Митю Вълчев. Тя носи заглавието "Богаството на добротата".За новото амплоа на Вили Ро като автор на биографична книга говори литературният критик акад. Марин Кадиев. Според него, събитието е знаменателно защото за първи път в България е написана книга за български бизнесмен.

    Авторът Величка Петрова разказа, че е започнала работа по творбата през есента на миналата година. Срещи с близките на Вълчев, разкази от приятели и служители на бизнесмена, много снимки и лични моменти са оформили биографията. В нея има разкази за негово детство и младост, за годините когато започва бизнес и за многобройните му благородни начинания - дарения за църкви и храмове, за издаване на книги, за подкрепа на нуждаещи се и др. Вили Ро заяви, че почти няма човек в града и общината, който да не познава Митю Вълчев и на когото той да не е оказал подкрепа.

    Същото споделиха и много приятели и близки на бизнесмена, който са работили с него през годините. В качеството си на главен герой в книгата на Вили Ро Митю Вълчев не скри, че се е колебал дали да участва в проекта. "Аз съм селски човек и не се срамувам да го призная. Гордея се, че съм роден на село и от 17 години живея в Голямо Асеново. Благодаря за хубавите думи, а книга е самата истина за живота ми". Вълчев благодари на семейството си за подкрепата през годините и сподели как е развивал бизнеса си през годините. Премиерата на книгата уважиха кметът Иво Димов, председателят на ОбС Гергана Кръстева, общински съветници, творци и дейци на културата

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини